Ministrul de Interne, Lucian Bode a dat detalii despre regulile pe care trebuie să le respecte românii care se întorc acasă de Paște Bode a arătat că cei care nu prezintă un test PCR negativ trebuie să intre în carantină pentru 14 zile. În cazul în care au făcut cele două doze de vaccin, românii pot sta liniștiți.

„Dacă nu ai un test PCR negativ, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. Dacă ai un test negativ în ultimele 72 de ore, vei intra în carantină la domiciliu sau la adresa pe care tu o indici. În condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți să vii în România, nu vei avea nicio restricție. Vei avea de respectat măsurile pe care le respectă toți românii.”, a spus Ministrul de Interne.

Trebuie amintit că recent au fost schimbate regulile în ceea ce privește noaptea de Înviere. Față de anul trecut, în acest an românii pot circulația noaptea. Mai exact, circulația în noaptea de Înviere este permisă în intervalul orar 20:00 – 05:00. Cei care aleg să meargă la Biserică trebuie să nu uite de măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Reguli schimbate de Paște

„Este obligatoriu ca în timpul slujbelor, atât în Biserică, cât şi în afara Bisericii, să se respecte toate regulile de protecţie sanitară, distanţare, portul măştii, suntem foarte atenţi la modul în care se vor distribui Sfintele Paşte, ştiţi că se sfinţesc bucatele şi vom fi foarte, foarte atenţi la toate aceste aspecte.

Indiferent de numărul celor care vor alege să meargă în Noaptea de Înviere la Sfânta Biserică, noi o să avem suficiente efective de poliţie, de jandarmi astfel încât deplasarea lor să se facă în siguranţă la şi de la biserică spre casă. (…) Deplasarea este permisă la slujba religioasă, în condiţiile în care magazinele sunt închise, cluburile sunt închise… practic unde te-ai putea deplasa în Noaptea de Înviere altundeva decât la Biserică?”, a declarat Lucian Bode.