Pentru un plin de 50 de litri, plătim chiar și 15 lei în plus. Toate aceste creșteri se resimt și în prețul alimentelor din supermarketuri.

Transportatorii sunt primii afectați de aceste scumpiri, iar în cele din urmă, românii de rând suferă consecințele.

Companiile care transportă marfă plătesc mai mult pentru carburanți. Acest lucru va duce la creșterea prețului produselor de pe rafturile magazinelor.

Benzina se apropie de prețul de 8 lei pe litru

La o benzinărie din București, un litru de motorină standard costă 7 lei și 57 de bani. În paralel, pentru un litru de benzină standard plătim nu mai puțin de 7 lei și 51 de bani.

Scumpirile afectează și taximetriștii. Mulți dintre ei au optat să renunțe la alimentarea cu benzină sau motorină. Ei preferă acum să facă plinul cu gaz, care este mai ieftin.

preț combustibil, benzina, motorina
SURSA FOTO: Dreamstime

Șoferii se plâng de prețurile mult prea ridicate la combustibil

Șoferii se plâng că prețul este scump. Mulți dintre ei nici nu prea mai fac plinul la mașină. Alții, optează să alimenteze cu gaz.

„Dacă ne deplasăm pe gaz, putem umple doar 10 sau 15 litri de benzină, atât. Din cauza prețurilor? Da, din cauza prețurilor, cu siguranță. Să alimentezi cu benzină este costisitor. Totul devine din ce în ce mai scump”, a comentat un taximetrist.

Românii sunt dezamăgiți de politicieni. Oamenii se plâng că guvernanții nu sunt conștienți de realitatea cu care se confruntă în fiecare zi.

Cei care folosesc mașini cu GPL scot mai puțini bani din buzunar

Modificări semnificative se observă în ceea ce privește sumele solicitate pentru carburanți. Prețul la un litru de benzină premium a crescut cu aproximativ trei bani pe litru. Acum, un litru de benzină premium costă între 7,92 și 8,16 lei. În același timp, prețul unui litru de benzină standard se situează între 7,31 și 7,51 lei.

În ceea ce privește motorina, nu s-au înregistrat modificări ale prețurilor în comparație cu ziua precedentă. Astfel, un litru de motorină standard costă între 7,53 și 7,63 lei. În paralel, un litru de motorină premium se situează între 7,89 și 8,14 lei.

Există și vești bune pentru șoferii care folosesc mașini cu GPL. Aceștia se bucură de o ușoară scădere a prețurilor la pompe. Astfel, un litru de GPL costă acum între 3,39 și 3,44 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 4.2%. Asta înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15.0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1.2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, arată peco-online.