Emilian Imbri, declarație șocantă! Nimeni nu s-ar fi așteptat. Medicul spune că oamenii trebuie speriați

Medicul a vorbit despre imaginile de la ATI și a explicat că s-a cautat mult timp ca acestea să nu fie filmate, deoarece „este o treabă de decență umană”, spune el.

„Sunt imagini reale. Noi am căutat mult timp să nu permitem să se filmeze lucrurile astea, pentru că este o treabă de decență umană. E vorba de cei care sunt filmați în situația în care sunt. Se pare însă că fără astfel de imagini nu se sperie nimeni. Trebuie să sperii în situația de față, nu mai este timp să convingi. Am avut doi ani să convingem”, a declarat Emilian Imbri pentru digi24.ro

Vaccinarea nu înseamnă renunțarea la măsurile de protecție

De asemenea, acesta a punctat că oamenii au început să înțeleagă necesitarea vaccinării anti-COVID abia când au văzut în jurul lor situația tragică.

„A trecut zona aceea cu trei mici, nu mai este vorba de așa ceva. Discuția este mult mai serioasă, mai matură. Am văzut că mi-au murit în jurul meu vecini, mi-au murit membri ai familiei, am văzut gropile care se sapă cu excavatorul. Asta nu e butaforie, nu e pusă în scenă de niciun teatru, este realitatea. Au văzut că este bine să se vaccineze”, a mai spus medicul.

Mai mult, Emilian Imbri a subliniat că imunizarea nu înseamnă renunțarea la măsurile de protecție anti-COVID.

„Trebuie să aștepți să-ți fabrici anticorpii. (…) Te vaccinezi cu toate dozele posibile, dar continui să te protejezi, continui să porți mască, să nu te îmbulzești, să te dezinfectezi și să mergi cu treaba asta cât este nevoie”, a completat Emilian Imbri.

Bilanț COVID 23 octombrie

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.550.203 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.975 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.313.756 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.261 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 161 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 44.290 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.10.2021 (10:00) – 23.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 446 de decese (221 bărbați și 225 femei), din care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.