O vreme de iarnă friguroasă a acaparat România! Avertizări meteo de la ANM! Prognoza meteo este teribilă

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, în perioada 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10, vom avea parte de precipitații moderate cantitativ și  intensificări ale vântului

În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie). Pe arii restrânse se va forma polei.

O vreme de iarnă friguroasă a acaparat România! Avertizări meteo de la ANM! Prognoza meteo este teribilă

Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

ANM vine cu vești proaste. E cod galben de vânt

ANM a emis cod galben iar fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului. Din 10 ianuarie, ora 14 până pe 11 ianuarie, ora 11, vor fi prezente intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.

O altă atenționare meteorologică de la ANM vizează tot o avertizare de cod galben din 11 ianuarie, ora 11 până pe 12 ianuarie, ora 10. Și în acest caz este vorba de vânt puternic. Pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie) vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

O vreme de iarnă friguroasă a acaparat România! Avertizări meteo de la ANM! Prognoza meteo este teribilă