Prognoză meteo ANM! România va fi lovită de un val de aer polar. Când se răcește vremea?

În ziua de luni, 10 ianuarie, în cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor situa peste cele normale în această perioadă din an, potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Totodată, cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse, în majoritatea regiunilor, se vor semnala precipitaţii, local moderate cantitativ.

La munte, în vestul şi nord-vestul Moldovei şi temporar în estul Transilvaniei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în rest vor predomina ploile. Izolat, cu probabilitate mai mare în vestul teritoriului, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între zero grade Celsius la Suceava şi 9-10 grade Celsius pe litoral. Mai mult, se va forma ceaţă pe spaţii mici.

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice perioadei, însă vremea va fi închisă şi va ploua. Se anunţă 4-6 grade Celsius dimineaţa şi 7-8 grade Celsius la amiază, conform informațiilor transmise de meteorologi.

Prognoză meteo ANM! România va fi lovită de un val de aer polar. Când se răcește vremea?

În ziua de marţi, 11 ianuarie, în jumătatea de est a ţării valorile termice, în scădere faţă de ziua precedentă, se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei, iar în restul teritoriului vremea va fi uşor mai caldă decât normal. Simultan, maximele se vor încadra între minus 2 şi 7 grade Celsius, informează ANM.

În timpul nopţii se vor înregistra valori de temperatură apropiate de cele obişnuite în a doua decadă a lunii ianuarie în majoritatea zonelor, cu minime între minus 13 şi minus 2 grade Celsius, mai ridicate în sud-vest. În regiunile din sud şi din est cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusă. La rândul său, vântul va avea intensificări în est şi sud-est şi local în zona montană înaltă. Trebuie menționat și că izolat se va forma ceaţă.

În București, vremea se va răci iar intensificările de vânt vor amplifica senzaţia de frig. Cerul va avea înnorări şi vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade Celsius. Simultan, cea minimă va fi de minus 4- minus 2 grade Celsius.

Prognoză meteo ANM! România va fi lovită de un val de aer polar. Când se răcește vremea?

În ziua de miercuri, 12 ianuarie, valul de ger se va accentua. Astfel,, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 5 şi 1 grad Celsius. Între timp, cele minime vor fi cuprinse în general între minus 16 şi minus 7 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în sud-vestul ţării unde izolat va ninge slab. În regiunile nordice, va ninge la sfârșitul nopții, informează ANM.

Vântul va avea intensificări la munte, amplificând astfel senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Pe alocuri, în funcţie şi de condiţiile locale, se va forma gheţuş.

În Bucureşti, vremea va fi rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi de minus 8 grade Celsius. Cerul va fi variabil iar vântul va avea unele intensificări la începutul intervalului, amplificând senzaţia de frig. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură, explică meteorologii.