O vijelie cu gheață va lovi România. Deja a făcut ravagii în Ungaria

Vijelia cu gheață a lovit deja o localitate aflată în vestul Ungariei. Acolo, a fost nevoie de intervenția excavatoarelor pentru a debloca circulația pe drumurile publice. În doar 20 de minute, circulația a fost blocată din cauza cantității mari de grindină. Localnicii au fost nevoiți să scoată gheața din curte cu lopețile. Din păcate grădinile și livezile au fost distruse.

Vremea s-a schimbat și în România

În ceea ce privește țara noastră, vremea s-a schimbat încă de la ora 10, începând cu vestul țării. Meteorologii anunță că, în următoarele 24 de ore, cele mai expuse zone sunt Transilvania, Oltenia și Muntenia. Aici, rafalele de vânt vor atinge 80 de km pe ora. În nordul și nord-estul României este posibil să se trângă, local, 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Hidrologii au emis și ei un cod galben de viituri și inundații locale pentru mai multe râuri din vestul țării. Deși sunt vizate 12 județe, cele mai expuse sunt Bihor, Arad și Caraș-Severin.

ANM informează că ploaia va pleca din România de abia după data de 24 mai. Până la acea dată, temperaturile nu vor crește, dar nici nu vor scădea prea mult. În Maramureș, însă, se vor înregostrat cele mai scăzute valori. Ultima săptămână din luna mai vine cu temperaturi ridicate, peste normalul perioadei. Zonele vizate sunt Dobrogea, Muntenia și Oltenia. În aceste zone, temperaturile vor atinge peste 27 de grade Celsius.