Elena Lasconi, vedeta celor de la PRO TV, care a renunțat la televiziune pentru a intra în politică, a primit o amendă chiar de la primarul al cărui scaun îl vizează. Este vorba de Elena Lasconi, care candidează la Primăria Câmpulung Muscel. Ea a fost sancționată de primarul în funcție pentru că face campanie împotriva unui incinerator de animale și deșeuri pe care edilul vrea să îl construiască în oraș cu fonduri europene.

Lasconi a reacționat imediat pe Facebook și a spus că va contesta în instanță amenda.

”De vreo zece ani, în Campulung, mai există o bombă ecologică pe platforma ARO, care ar putea transforma Câmpulungul în Cernobîl. Dar astea nu sunt priorități pentru primar, deși s-a lăudat în campania electorala că ne scapă de deșeurile periculoase de pe platforma ARO. Ca să vă dați seama de absurdul situației. Doamna de la Poliția Locală care m-a convocat la Primărie să-mi dea amendă și care m-a amenințat “că nu știu eu în ce mă bag și o să văd eu cum mă afund”, a fost depășită total de situație. În primul rând, i-a luat o oră să-mi completeze amenda, pentru că în ultimii cinci ani, de când are legitimația, în Câmpulung nu a primit NIMENI o amendă de felul acesta”, a scris Lasconi pe Facebook.

De altfel, primarul Liviu Țâroiu (PSD) anunțase cu o săptămână în urmă că o va amenda pe contracandidata sa.

”S-a găsit cineva care să pună niște afișe, a crezut de cuviință că trebuie să facă acest lucru cunoscut la nivel de populație, nu am nimic împotrivă numai că afișarea acestor mesaje contravin regulamentului nostru și legislației în vigoare. Fără aprobare și-a permis, se vede că vine din afară că între partidele de la Câmpulung am fost mai puțini agresivi, acest candidat atacă prin orice fel de metode. Sigur și-a început greșit această campanie și va avea reculul la ce intenționează să facă”, a spus primarul într-o conferință de presă, potrivit Ziarului Obiectiv.