O unitate mobilă ATI a fost amplasată la Institutul Marius Nasta. CMBSU a suplimentat și numărul de paturi

Potrivit unei hotărâri luată miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost amplasată o unitate mobilă ATI.

Pe lângă aceasta a fost crescută și capacitatea de asistență medicală pentru pacienții infectați cu coronavirus din unitățile sanitare din Capitală, prin suplimentarea numărului de paturi, inclusiv cele de la Terapie Intensivă.

20 de autospeciale pentru testarea la domiciliu

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) mai spune că au fost avizate mai multe autorizații sanitare de funcționare temporare. Totodată, IGSU a fost suplimentat cu 20 de autospeciale pentru realizarea testării la domiciliu. În hotărâre este stipulată operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore.

În ceea ce privește numărul de paturi simple, acestea au ajuns la 712, de la 412. Tot la acest capitol, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) anunță că s-a decis înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară. Dintre acestea, 21 de paturi intermediare vor fi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş în termen de 14 zile, iar restul de 7 vor fi la Spitalul Clinic de copii ‘Victor Gomoiu’ în termen de 7 zile.

S-a hotărât creșterea capacității de vaccinare

Comitetul a mai hotărât creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Decizia CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2.

Sursă foto: Dreamstime