O tânără din România, pe lista candidaților din Germania! S-a mutat la 13 ani din Piatra Neam

Aceasta a mers din ușă în ușă pentru a se prezenta oamenilor și a nu fi văzută doar pe afișe. Cei mai mulți au fost nemți, însă tânăra a dat și de englezi, vietnamezi și chiar români. Când a văzut numele românesc pe o sonerie, Ana-Maria Trăsnea s-a prezentat direct în limba română familei care a deschis ușa.

„Bună ziua, mă numesc Ana-Maria Trăsnea și sunt candidata social-democraților din sector pentru Bundestag, parlamentul german. Sunt aici ca să nu mă vedeți doar pe afișele electorale. Dacă sunteți interesați, vă dau cu plăcere câteva materiale informative”, a spus aceasta, potrivit informațiilor transmise de dw.com

Cuplul a fost surprins că o candidată pentru parlamentul german se prezintă în limba română

Cei doi români au fost surprinși că o candidată pentru parlamentul german se prezintă în limba română. Mai apoi, Ana-Maria Trăsne a fost poftită înăuntru de către femeie, care a explicat situația în care se aflau. Cei doi provin dintr-o comună de lângă Craiova, dar stau de mulți ani la Berlin. Soțul lucrează în construcții, soția ca femeie de serviciu. Fiul lor a terminat școala la Berlin, iar acum face cursuri de pregătire profesională în domeniul mecatronicii, potrivit sursei menționate.

„În România este foarte greu”, au spus cei doi. Totodată, aceștia au spus că nu pot vota la alegerile generale de duminică, deoarece nu sunt cetățeni germani. Totuși, tânăra canditată le-a explicat faptul că au drept de vot la alegerile comunale, în sectorul în care stau.

„Și oricum aveți multe posibilități și drepturi aici, chiar dacă nu aveți cetățenia germană. Dacă aveți vreo problemă, puteți să mă contactați oricând”, le-a spus tânăra, înainte de a le da o mapă cu informații despre ea și programul ei politic, împreună cu adresa unui birou și un număr de telefon.

Ana-Maria Trăsnea este una dintre cele mai remarcabile candidate pentru Bundestag din capitala Germaniei. Are doar 27 de ani, dar este activă în politica comunală de aproape un deceniu. S-a născut în România și a venit la Berlin la 13 ani. Mama ei lucra deja de mai mult timp la un restaurant. La început, Ana-Maria Trăsnea știa doar câteva cuvinte în germană. După un singur an de școală la Berlin a ajuns printre primii din clasă.

Sursă foto: Dreamstime