O fotografie realizată de preşedintele rus Dmitri Medvedev a fost vândută pentru suma de 51 de milioane de ruble (1,2 milioane de euro), unui om de afaceri apropiat şefului statului, la o licitaţie care a avut loc sâmbătă, la Sankt Petersburg, informează AFP.

Fotografia alb/negru, intitulată “Le Kremlin de Tobolsk” (un oraş din Siberia occidentală), realizată de şeful statului rus dintr-un elicopter, a fost cumpărată de Mihail Zingarevici, patronul fabricii de lemn şi hârtie Ilim.

În anii 1990, pe când era jurist, Medvedev a făcut parte din consiliul de administraţie al acestui grup.

O “operă profesionistă”

“Opera lui Dmitri Anatolievici este profesionistă şi îmi place mult”, a declarat Zingarevici, prezent la Grand Hôtel Europe, situat în centrul oraşului Sankt Petersburg, unde a avut loc licitaţia.

Fotografia a făcut parte dintr-o serie de 29 de obiecte scoase la licitaţie în interes caritabil, vândute pentru suma totală de 81,5 milioane de ruble (1,9 milioane de euro).

Încasările vor reveni unui spital de copii, unui centru de dezintoxicare pentru persoanele alcoolice şi unui program de ajutorare a veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

În ianuarie 2009, un tablou pictat de Vladimir Putin, fost preşedinte al Rusiei, devenit actualmente premier, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 37 de milioane de ruble (868.000 de euro).