Doliu în România! Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS), este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Trebuie menționat că pacientul respectiv a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2.

Doliu în România

„Ministerul Sănătăţii a fost informat privind un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c. Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti”, transmite Ministerul Sănătăţii .

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidităţi şi se afla internat în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale, intubat, a precizat Ministerul Sănătăţii. Autoritățile subliniază că ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Al optulea deces

Al optulea deces cauzat în urma incendiului a fost un bărbat în vârstă de 87 de ani, care a murit în spitalul în care fusese transferat.

„Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități”, a transmis Ministerul Sănătății.

Totul despre noaptea dinaintea incendiului

Adrian Marinescu, medic primar de la Institutul Matei Balș, care a fost de gardă în noaptea dinaintea incendiului, face dezvăluiri despre modul în care decurgeau lucrurile în spital. Potrivit acestuia în saloane nu era frig, dar „temperatura nu era de confort”.

„Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort.  Ori de câte ori au fost astfel de încercări, eu le-am descurajat din start. Întotdeauna când ai surse de oxigen orice presupune un risc trebuie eliminat. Punctual, e greu de spus”, a spus medicul.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea