Ar putea fi următoarea pandemie. Milioane de oameni mor anual din această cauză

Aceste infecții sunt incredibil de frecvente. Există peste 150 de milioane de cazuri pe an la nivel global și majoritatea femeilor suferă de ele cel puțin o dată în viață. Iar medicamentul cel mai des folosit rămâne antibioticul, scrie statnews.com

Infecția de tract uterin este cauzată frecvent de bacterii din afara tractului urinar, care pătrund în uretră și se înmulțesc. În timp ce antibioticele sunt utilizate în mod frecvent pentru a trata infecția, s-a constat că cele existente devin tot mai puțin eficiente, pe măsură ce agenții patogeni care provoacă infecții urinare, și orice altă infecție bacteriană, devin din ce în ce mai rezistenți la acestea.

Experții sunt conștienți de amenințarea tot mai mare a rezistenței la antibiotice

De aceea, experții care lucrează la dezvoltarea unui tip nou de tratament antibacterian sunt conștienți de amenințarea tot mai mare a rezistenței la antibiotice.

Conform unor statistici OMS privind creșterea alarmant de mare a deceselor din cauza infecțiilor rezistente la medicamente, se estimează că acestea vor ajunge până la 10 milioane pe an până în 2050.

În opinia experților, rezistența la antibiotice nu este singura problemă. Antibioticele standard sunt medicamente proaste: de multe ori ineficiente, pline de efecte secundare și care pot provoca probleme de sănătate de durată. Mai mult, sunt folosite pentru a trata pe toată lumea, de la sugari până la vârstnici cu imunitate compromisă.

Echivalentul medical al unei bombe nucleare pentru microbiom

Antibioticele tradiționale sunt echivalentul medical al unei bombe nucleare pentru microbiom, distrugând microbii care provoacă boli, dar și pe cei buni, care ajută organismul să funcționeze. Problema este că atunci când microbii buni sunt îndepărtați, cei răi încep să preia controlul.

Din păcate, odată început un tratament cu antibiotice, care, pe moment, poate ameliora o infecție de tract urinar, niciun aliment și nicio băutură probiotică nu va rezolva problema microbiomului distrus. Niciunul din așa-numitele probiotice nu vor mai reconstrui microbiomul bogat, format din milioane de specii, construit de-a lungul unei vieți, și care poate fi pierdut într-un singur an.

Zeci de mii de oameni mor din cauza infecțiilor rezistente la antibiotice

În ultimul an, s-a constatat că tot mai mulți oameni vorbesc despre criza rezistenței la antibiotice, despre care spun că ar putea fi următoarea pandemie. Uneori se referă la aceasta ca la „pandemia tăcută”, deoarece a început cu mult înainte de Covid-19 și va continua și după, dar a trecut neobservată, în ciuda faptului că a răpus milioane de vieți.

Zeci de mii de oameni mor in SUA din cauza infecțiilor rezistente la antibiotice chiar acum, numărul deceselor fiind egal cu cel al accidentelor de mașină. Și mai mulți suferă de pe urma efectelor secundare și a complicațiilor acestor medicamente.