O bătrână în vârstă de 70 de ani, din comuna Jiana, județul Mehedinți, decedată din cauza noului coronavirus, a fost înmormântată cu buldoexcavatorul primăriei, fără slujbă sau preot și fără ca membrii familiei să o conducă pe ultimul drum.

Totul s-a întâmplat miercuri, 22 aprilie 2020, la marginea cimitirului din comuna Jiana.

Mai mult, angajații firmei de pompe funebre care au transportat sicriul la cimitir au uitat să lase și crucea ce urma să fie pusă la mormânt, astfel că femeia a fost înmormântată și fără cruce.

Femeia a fost înmormântată fără cruce și fără preot, iar cei de la primăria Jiana au aruncat pământ cu utilajul unității, direct pe coșciug.

Cum explică reprezentanții bisericii

În consecință, capacul a cedat de la prima cantitate de aruncată peste femeia de 70 de ani, moartă în spitalul din Craiova, relatează Antena 3.

Fiica decedatei a rămas internată, tot în spitalul din Craiova, tot cu COVID-19, iar fiul acesteia, plecat la muncă în străinătate, nu a fost lăsat să vină la înmormântare, fiind băgat obligatoriu în izolare, timp de 14 zile, arată sursa citată.

Cei de la biserica din Jiana au explicat lipsa preotului prin faptul că decedată se pocăise, așa că renunțase la credința creștin-ortodoxă, se arată într-o postare pe Facebook în care au fost publicate imagini de la înmormântare, mai precizează sursa citată.