Beijingul pare să-şi piardă răbdarea cu privire la ceea ce se întâmplă în Hong Kong, după ce Guvernul aprecia că mişcarea de contestare din fosta colonie britanică a început să dea ”semne de terorism”.

”Ceva extraordinar de rău este pe cale să se întâmple”, a apreciat un consilier european, Alexandre Krauss, referindu-se la aceste înregistrări video.

Forţe paramilitare chineze au fost filmate adunându-se la doar 30 de kilometri de Hong Kong, în oraşul Shenzhen, iar ONU a îndemnat Beijingul să dea dovadă de reţinere în reacţia sa faţă de manifestaţiile din fosta colonie britanică, unde aeroportul a fost ocupat marţi a doua zi la rând, iar zborurile au fost anulate, relatează The Independent, citat de news.ro.

Ziarului de stat Global Times scria că aproximativ 12.000 de militari au participat, la 6 august, la exerciţii asemănătoare, cu vehicule blindate de transport de trupe, elicoptere şi vehicule amfibie.

Potrivit legii chineze, forţele Poliţiei Armate a Poporului ”intervin la rebeliuni, revolte, incidente violente şi grave, atacuri teroriste şi alte incidente în domeniul securităţii sociale”, subliniază ziarul.