Este vorba despre mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, care s-a stins din viață în luna decembrie a anului trecut. După aproape trei luni de la moartea sa, procurorii ieșeni au schimbat calitatea pe care pianistul Codrin Constantin Nicoară o avea în dosarul morții soției sale.

Mai exact, în prezent, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași îl consideră suspect pe pianist, după decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. De menționat este faptul că, la finele anului trecut, îndrăgita artistă a murit, după mai multe luni petrecute prin spitalele din Iași. Decizia a fost confirmată ieri de anchetatori.

„Da, este adevărat, în acest caz, persoana are acum calitatea de suspect. Infracțiunea vizată de procurorul de caz este cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Cercetările continuă”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit bzi.ro. 

Cum a murit Maria Macsim Nicoar

Moartea mezzosopranei a fost un adevărat calvar. Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață la finele anului trecut, după ce s-a chinuit luni de zile. Aceasta a ajuns la spital în comă, la începutul lunii mai 2020.

„Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au precizat atunci reprezentanții SMURD Iași.

În urma incidentului, procurorii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au rămas în loc și nici măcar după decesul ei nu au fos finalizate.

Acum, procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva.

De menționat este faptul că, după tragicul accident, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de E.H., sora artistei. Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020. Femeia, care locuiește în județul Bacău, le-a cerut judecătorilor să o lase pe artistă în grija ei.

Totodată, în toamna anului 2020, alte două rude de-ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară l-au dat în judecată pe soțul artistei. Cele două rude, respectiv mama M.M. și sora E.H., cea care a obținut custodia artistei, le-au cerut judecătorilor să emită un ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

„Solicităm obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, și față de centrul medical în care va fi transferată pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact”, au afirmat atunci cele două rude ale artistei.

Totuși, judecătorii au respins cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară, pentru lipsa calității procesual active a reclamantelor.