Lovitură teribilă pentru sute de rumâni după ultimul anunţ al companiei Continental. Aceasta a decis să închidă o importantă fabrică. Peste 300 de oameni vor rămâne pe drumuri, fără loc de muncă.

Sute de români vor rămâne pe drumuri

Sute de români vor rămâne pe drumuri după decizia radicală a gigantului german. Continental, furnizor de componente pentru industria auto a hotărât închiderea fabricii de sisteme de inducţie din Nădab, judeţul Arad.

Toate operaţiunile acestei fabrici se vor transfera către fabrica din Carei, judeţul Satu Mare, anunţă cei de la  profit.ro.

Cauzele deciziei celor de la Continental

S-a aflat de ce s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Transferul a fost decis din cauza scăderii cererii de anumite produse pe piaţă. Acesta urmează să fie derulat treptat, până la jumătatea anului viitor. În total, şi să afecteze peste 300 de angajaţi.

Continental deţine 7 fabrici în România

Cei de la Continental deţin şapte fabrici în România. Este vorba despre şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Compania are, în România, peste 20.000 de angajaţi.

În primăvară, gigantul german a anunţat că vrea să investească, anul acesta, 150 de milioane de euro în România, sumă similară cu cea investită în 2020.

În acest moemt, compania a decis însă ca activitatea fabricii din Nădab să fie transferată la unitatea de producţie din Carei. Celelalte sedii Continental din România nu vor fi afectate de acest transfer de activitate, mai spune sursa citată.