Astfel, Free Now a creat în aplicaţie o secţiune dedicată cadrelor medicale din spitale, prin care acestea pot comanda curse şi se pot deplasa gratuit de la şi către locul de muncă în perioada stării de urgenţă, în baza legitimaţiei de serviciu, se menţionează într-un comunicat al Free Now.

Cursele gratuite pentru cadrele medicale sunt asigurate cu sprijinul unei flote de automobile formate din şoferi parteneri care s-au oferit voluntari să îi susţină pe medicii care luptă împotriva coronavirusului.

200 de șoferi s-au alăturat inițiativei

Aproximativ 200 de şoferi parteneri din Bucureşti s-au alăturat iniţiativei şi vor desfăşura exclusiv curse pentru medici şi pentru personalul implicat în gestionarea situaţiei de urgenţă.

În ceea ce privește restul șoferilor, Free Now face toate demersurile pentru a găsi şi alţi şoferi parteneri dispuşi să îşi pună gratuit la dispoziţie maşina şi timpul pentru a-i conduce pe medici şi îşi propune să extindă ajutorul şi în alte oraşe din ţară în care aplicaţia este disponibilă, se precizează în comunicat.

Pentru desfăşurarea curselor în condiţii de siguranţă, compania a identificat o soluţie pentru dotarea maşinilor cu un panou despărţitor între scaunele din faţă şi bancheta din spate.

În sprijinul şoferilor voluntari, Free Noe a încheiat şi un parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti, pentru obţinerea de donaţii pentru asigurarea carburantului maşinilor şoferilor participanţi, dar şi pentru dotarea acestora cu măşti, dezinfectanţi şi mănuşi.