Persoane familiarizate cu acest subiect au declarat pentru channelnewsasia.com că o unitate a Tokyo Gas se află în discuții avansate pentru a cumpăra producătorul american de gaze naturale Rockcliff Energy de la firma de capital privat Quantum Energy Partners pentru aproximativ 4,6 miliarde de dolari.

Amintim că Tokyo Gas a fost fondată în 1885 și este cea mai mare entitate din domeniul gazelor naturale din Japonia.

Dacă se va finaliza, tranzacția ar fi cea mai recentă mișcare a unei entități japoneze de a obține gaze în jurisdicții percepute ca fiind prietenoase, a căror importanță a crescut pentru națiunea asiatică dependentă de importuri în urma faptului că piețele de aprovizionare cu această marfă au fost zguduite de invazia Rusiei în Ucraina.

Tranzacția cu TG Natural Resources, cu sediul în Houston, deținută în proporție de 70% de firma energetică japoneză, va fi anunțată în această lună, potrivit sursei menționate.

Castleton Commodities International (CCI) deține restul TG Natural Resources.

TG Natural Resources aranjează fonduri de la mai multe surse de finanțare pentru a susține tranzacția

De asemenea, TG Natural Resources aranjează fonduri de la mai multe surse de finanțare pentru a susține tranzacția, inclusiv bănci și furnizori de credite private, scrie sursa menționată.

Rockcliff produce peste 1 miliard de metri cubi pe zi de gaze naturale din formațiunea de șisturi Haynesville, care se întinde în Louisiana și în estul Texasului. Quantum a sprijinit inițial echipa de conducere a Rockcliff cu o investiție de 350 de milioane de dolari în 2015.

Cumpărarea Rockcliff ar crește semnificativ operațiunile TG Natural Resources, compania producând aproximativ 330 de milioane de picioare cubice nete pe zi începând cu iunie 2022 din Haynesville, potrivit site-ului său web.

Cel mai mare furnizor de gaze de oraș din Japonia se află în mijlocul unei remanieri a portofoliului, care vizează mutarea resurselor către zonele de creștere.

În octombrie, Tokyo Gas a fost de acord să își vândă participațiile într-un portofoliu de patru proiecte australiene de gaze naturale lichefiate (LNG) pentru 2,15 miliarde de dolari unei unități a firmei de investiții americane EIG.