Andreea Nichifor și Janina Popescu au pus bazele unei afaceri care să ofere servicii de recrutare, salarizare și administrare de personal, evaluări organizaționale și consultanță pentru expați.

"Globalizarea și migrația forței de muncă au condus, de-a lungul ultimilor 10 ani, de la data integrării României în spațiul comunitar, la oportunități în carieră atât pentru românii căutați datorită pregătirii academice și profesionale, pe de-o parte, cât și pentru rezidenții țărilor din Comunitatea Europeana ce sunt detașați de către companii în România pentru "know-how" și în special implementarea proiectelor noi. Am cunoscut mulți expați sosiți în România la începutul lui 2008, fiind detașați inițial pentru o perioadă de maxim 6 luni și pe care îi regăsim aici și astăzi, mărturisindu-mi că au descoperit în țară oameni foarte bine pregătiți cu care au format o echipă deosebită. Bineînțeles că parcursul nu a fost facil, în special datorită hățișului legislativ și birocratic pe care îl intâmpină expații sosiți în România. Fie că sunt aici ca angajați detașați sau freelanceri, aceștia au parte de un prim contact destul de interesant cu Inspectoratul General pentru Imigrări, urmat de unul mult mai spectaculos cu reprezentanții ANAF. Nici interacțiunea românilor ce urmează a fi detașați din România în spațiul comunitar nu este mai facilă. Misiunea noastră este să ne asigurăm că procedurile complicate, consumatoare de timp și energie ale detașării sunt parcurse cu bine, realizând întreaga documentație și suportul legislativ pentru finalizarea procesului, în condițiile în care sunt puțini specialiști în domeniu", spune Janina Popescu.

Serviciile oferite de FOX EXPERT nu se limitează la spețele complexe ale detașării în spațiul comunitar.

"Soluțiile noastre răspund unor nevoi din mediul de afaceri, de la a identifica cei mai potriviți angajați pentru companiile partenere, până la a implementa studii de satisfacția angajaților, menite să poziționeze companiile ca niște angajatori competitivi, atrăgând și reținând candidați valoroși, care sunt capabili să genereze plus valoare și profit. Totodată, astfel de studii permit o previzionare a fluctuației de personal", completează Andreea Nichifor.

Planurile de viitor ale FOX EXPERT sunt să completeze serviciile de HR deja oferite clienților săi cu noi soluții și să continue să fie alegerea principală a acestora, propunându-și să rămână un furnizor cu expertiză, pasionat, ingenios și adaptabil la o piață în continuă schimbare;  aceste atribute au fost de altfel și inspirația pentru denumirea companiei.

"Partenerii noștri revin sau ne recomandă pentru rezultatele oferite, transparență și datorită interesului arătat nevoilor lor. Totodată,  foarte importantă este abordarea etică a relațiilor cu partenerii de afaceri; de exemplu, în procesele de recrutare nu abordăm angajații clienților, chiar dacă avem proiecte similare în derulare pentru alte companii." subliniază Andreea Nichifor.