Social-democratul Mihai Ion Macaveiu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Totodată, Vlad Ştefan Niculae (PSD) va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Printr-o altă decizie a premierului, a fost demis de la MDLPA liberalul Neculai Tănase. Acesta fusese numit pe 2 martie anul trecut secretar de stat în acest minister.

Şi decizia de eliberare a Iuliei Raluca Matei din funcţia de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost publicată în Monitorul Oficial.

În decembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat acreditarea acesteia în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

CNCAN are un nou președinte

De asemenea, Nicolae Ciucă a semnat, vineri, decizia de numire în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, la Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN), a lui Cantemir-Marian Ciurea-Ercău. Acesta exercita interimar, din februarie 2021, funcția de conducere a CNCAN. El a fost în ultimii 13 ani șeful Direcției Ciclul Combustibilului Nuclear din cadrul autorității și lucrează din anul 2000 în CNCAN.

Secretar de stat și la Ministerul Culturii

De asemenea, conform unei decizii semnate de Nicolae Ciucă, anterior, a fost numită o altă persoană în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Este vorba despre Mădălin Voicu. Acesta a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată joi, 6 ianuarie, în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, este scris în documentul semnat de premierul Nicolae Ciucă.

Alina Florina Pădeanu, noul consilier al premierului

Recent, prim-ministrul Nicolae Ciucă a numit-o pe Alina Florina Pădeanu, diplomat de carieră, în funcția de consilier de stat în cancelaria sa.

Alina Pădeanu a intrat în Ministerul Afacerilor Externe din 1998, conform CV-ului său publicat pe site-ul oficial al Organizației Națiunilor Unite (ONU). În 2003, aceasta a ajuns la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană, iar în 2012 a intrat în SEAE (Serviciul European de Acțiune Externă).