Ionel Roiban, liderul Românilor Republicani şi apropiat al preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a devenit consilier de stat. Decizia semnată de premierul Ludovic Orban a apărut deja în Monitorul Oficial.

Ionel Roiban este preşedinte al „National Committee of Romanian American Republicans”, organizaţie ce reuneşte toţi românii din cadrul Partidului Republican din Statele Unite. Totodată, el este apropiat al Partidului Mişcarea Populară (PMP), înfiinţat de Traian Băsescu. Tocmai de aceea, propunerea pentru numirea sa în funcţia de consilier de stat la Palatul Victoria a venit din partea actualului lider al PMP, Eugen Tomac.

Roiban este locuieşte de 20 de ani în Florida şi îşi desfăşoară activitatea in domeniul IT. Românul este implicat şi în campania de realegere a lui Donald Trump, care-şi doreşte un al doilea mandat în funcţia de preşedinte al SUA, potrivit stiripesurse.ro.

Partidul Naţional Liberal scade în preferinţele românilor

Cu doar o zi în urmă, cel mai recent Barometru Europa FM arăta că PNL este la a treia lună de scădere în preferinţele electoratului, de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie. Acum, PNL este creditat cu 33% din intenţiile de vot ale românilor.

PSD înregistrează o creștere ușoară, la 24,8%. Social-democraţii se menţin în jurul valorii de 25 de procente în ultimele luni, după o scădere dramatică în vara anului trecut. USR, al treilea partid ca pondere în preferinţele alegătorilor, e în scădere, creditat cu 10,8% din opţiunile de vot ale celor care au deja o opinie.