Numărul de contaminări a crescut îngrijorător într-o destinație favorită a românilor

În Seychelles se înregistrau 8,72 de cazuri la un milion de locuitori, în data de 1 martie 2020. 12 zile mai târziu, rata de contaminare a crescut până la 2.613 cazuri la un milion de locuitori, potrivit stirileprotv.ro

Totodată, în Maldive se înregistrează un scenariu asemănător. În data de 1 martie, au fost înregistrate 2,38 de cazuri la un milion de locuitori. Mai apoi, în data de 12 martie, rata de infectare a ajuns la 1.962 de cazuri la un milion de locuitori.

România, pe locul cinci în topul țărilor care au trimis turiști

Conform unui raport oficial al Guvernului din Maldive, România a fost plasată pe locul cinci în topul țărilor care au trimis turiști în primele zece zile ale anului. De asemenea, a fost nevoie de curse aeriene suplimentare deoarece cererea a rămas ridicată.

Popularitatea Insulelor Maldive a rămas ridicată în contextul alte destinații căutate, precum Thailanda sau Republica Dominicană, sunt închise sau impun restricții.

Trebuie menționat că Seychelles urmează să depășească până la jumătatea lunii martie pragul vaccinării a 70% din populația sa, relatează presa internațională. Astfel, experții subliniază că la vaccinarea anti-COVID a 70% dintr-o populație se atinge pragul imunității colective. Cetățenii din Seychelles au fost vaccinați în principal cu vaccinul chinezesc Sinopharm, dar și cu AstraZeneca.

OMS anunță o anchetă în Seychelles

Anterior, OMS a anunțat că a deschis o anchetă, după ce ministrul Sănătății din Seychelles a declarat că peste o treime dintre persoanele depistate pozitiv cu Covid-19 din ultima săptămână sunt complet vaccinate, potrivit Reuters.

„Echipele noastre continuă să revizuiască datele, să evalueze progresul și să înțeleagă tendințele”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a OMS.