Numărul atacurilor ransomware a crescut cu 60%!

După ce compania petrolieră Colonial a achitat 5 milioane de dolari pentru repornirea operațiunii de 9 mii de kilometri, hackerii au reușit să primească 18 miliarde de dolari în urma atacurilor ransomware, scrie ft.com

Din acest motiv, Joe Biden a semnat un ordin executiv cu privire la securitatea cibernetică.

Toate companiile trebuie să fie vigilente

„Se întâmplă peste tot. Toţi aceşti criminali cibernetici văd o oportunitate în cloud, în conectivitatea noastră. Cu toţii trebuie să fim foarte vigilenţi. Asta înseamnă că toate companiile trebuie să folosească cele mai bune metode pentru ceea ce numim ”, a declarat Jennifer Granholm, secretarul pentru energie al SUA, potrivit sursei menționate.

Autoritățile americane punctează că fiecare individ trebuie să fie atent, deoarece multe dintre companiile țintite sunt din cel privat.

„Nu ar trebui să intrăm pe vreun email cu fişiere ataşate de la persoane pe care nu le cunoşti. Vrem să trimitem acest mesaj către sectorul privat, către alte agenţii guvernamentale că toată lumea să fie în stare de alertă şi să instalăm cele mai noi şi cele mai bune device-uri pentru cybersecurity”, a completat Jennifer Granholm.

Atacul cibernetic a oprit alimentarea cu carburanți

În urma atacului respectiv, alimentarea cu carburanți a avut de suferit pe întreg teritoriul SUA. Prețurile au crescut, iar mai multe state au declarat stare de urgență. Conducta de 8.900 de kilometri transportă zilnic 2,5 milioane de barili – 45% din necesarul de benzină, motorină și kerosen de pe Coasta de Est.

Prețurile carburanților au crescut , în timp ce șoferii s-au așezat la cozi pentru a-și umple rezervoarele, în a șasea zi de la atacul cibernetic. Prețul mediu pentru un galon de benzină (3,78 litri) a atins 3 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2014.

Sursă foto: Dreamstime