Anunțul momentului despre certificatul verde! Răsturnare de situație fără precedent! Ce modificări au fost făcute

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a declarat că oficialii europeni au decis ca certificatul verde COVID să fie doar pentru libera circulație între statele membre ale Uniunii Europene. În acest context, ministrul Sănătății spune că se încearcă adaptarea documentului, motiv pentru care el nu se va mai numi certificat verde COVID ci certificat COVID.

De asemenea, Alexandru Rafila a discutat și despre impunerea documentului la locul de muncă, subliniind că nu s-a renunțat la idee, dar că se va aplica în anumite condiții.

Alexandru Rafila a subliniat că certificatul verde ar putea fi impus la locul de muncă atunci când rata incidenței crește, urmând ca atunci când scade, documentul să nu mai fie necesar.

„Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a explicat medicul Rafila.

Certificatul COVID va fi introdus la locul de muncă atunci când situația va fi oportună

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, la Antena 3, despre certificatul verde și despre impunerea sa la locul de muncă. Oficialul a fost întrebat duminică seara dacă documentul va fi obligatoriu la serviciu, indiferent dacă este vorba despre sectorul privat sau public.

Acesta a explicat că părțile au progresat în ceea ce privește consensul și că se dorește ca certificatul verde să fie introdus la locul de muncă atunci când există justificare epidemiologică.

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.