Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat azi, la Comandamentul de urgenţă de la Primăria Capitalei, că școlile nu vor fi închise, din cauza apariției primului caz confirmat de coronavirus. Edilul susține că nu este cazul să fie luate măsuri anticipative.

“Noi ne-am întâlnit, am discutat în toată această perioadă, dar nu am făcut public acest lucru pentru că nu am vrut să contribuim la emoția generală care s-a creat. Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc multe mesaje și telefoane. E normal ca părinții să își facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul comitetului național pentru situații de urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și respectăm cu strictețe toate regulile care ni se impun în funcție de evoluția situației. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave până când nu suntem informați că suntem în acea situație în care se impune aplicarea restricțiilor”, a spus Gabriela Firea.

Aproape 1.000 de persoane sunt în carantină

În plus, Firea a precizat că există în momentul de față aproape 1000 de persoane ce se află în carantină, la domiciliu.

„În acest moment, în București sunt aproximativ 1000 de persoane auto-carantinate la domiciliu, iar toate persoanele care s-au prezentat la spitalul Victor Babeș și au fost testate sunt sănătoase”, a mai anunțat primarul General Gabriela Firea.

Pe de altă parte, primarul general a spus și că se va achiziționa de urgență un aparat de testare genetică pentru detectarea coronavirusului,  ca măsură de prevenție.