Lovitură dură pentru acești români! Riscă să nu mai primească o pensie importantă

Consiliul Superior al Magistraturii pregătește o lovitură de proporție pentru judecătorii și procurorii care au plecat sau urmează să plece din sistem prin demisie înainte să împlinească vârsta de 60 ani, cu toate că aceștia au îndeplinit vechimea necesară pentru pensie, scrie luju.ro.

Sursa anterior citată spune că un magistrat cu 25 de ani vechime, care ara vârsta de până în 60 de ani și îndeplinește condițiile pentru primirea pensiei de serviciu, riscă să nu beneficieze de acești bani dacă alege să părăsească sistemul prin demisie.

Consiliul Superior al Magistraturii spune că pensia de serviciu va fi acordată celor care vor fi eliberați din funcție prin pensionare.

Într-o Hotărâre publicată de CSM marți, 19 octombrie, se arată că o adresă a fost trimisă la Casa Națională de Pensii în acest sens.

“Cu majoritate, Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a decis transmiterea unei adrese in acest sens catre Casa Nationala de Pensii Publice. A fost exprimata si opinia minoritara in sensul ca problematica analizata excedeaza competentei Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în document.

Cum s-a ajuns aici

Luju.ro notează că decizia Consiliului Superior al Magistraturii a venit în contextul în care judecătoarea Neluța Marinica Tudorache de la Tribunalul Călărași și-a dat demisia din funcție înainte să fie executată în dosarul disciplinar care era deschis pe numele ei.

Așadar, odată ieșită din sistem prin demisie, dosarul acesteia și sancțiunea disciplinată aplicată de CSM constând în diminuarea indemnizației au rămas fără urmări, scrie sursa anterior citată.

Sursă foto: luju.ro