Alexandru Rafila, despre colaborarea dintre autorități și culte: Reprezentanții vor lucra să susțină vaccinarea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat faptul că au avut loc discuții cu reprezentanții cultelor. Astfel, s-a ajuns la concluzia că „libertatea religioasă la fel ca și nevoia de lucruri esențiale, cum ar fi medicamentele sau alimentele, trebuie să fie pe același palier.”

„Am avut discuții cu reprezentanții cultelor, știți că a fost un eveniment la care a participat și domnul Secretar de Stat, la Templul Coral, acolo a fost o dicuție, sigur, mai puțin aprofundată. Între timp am avut și discuții separate cu reprezentanții diverselor culte și aici, iar, a fost o chestiune de parteneriat. Noi am declarat că nu vom solicita acel certificat digital COVID la slujbele religioase și libertatea religioasă la fel ca și nevoia de lucruri esențiale, cum ar fi medicamentele sau alimentele, trebuie să fie pe același palier.

Dar și reprezentanții cultelor, cu siguranță datorită aceste deeschideri, vor lucra ca să educe oamenii cu care vin în contact să respecte regulile și, nu știu dacă să promoveze, dar să susțină că vaccinarea. Este un demers util care poate proteja mai ales categorii la risc și o să vedeți că acest mesaj, care nu o să vină neapărat din partea cultelor dar prin intermediul lor, va fi promovat mesajul dim partea ministerului Sănătății să ne protejăm vârstnicii prin vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila.

Explicația oferită anterior de Alexandru Rafila

Anterior, Alexandru Rafila le-a transmis tuturor românilor, pentru a infirma orice zvonuri, că nu se pune problema de introducere a certificatului verde în România pentru accesul în biserici, la slujbe, pentru pentru participarea la procesiunile religioase.

„Nu s-a discutat introducerea certificatului verde la slujbe și procesiuni religioase. Am declarat, în mod public, că nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase”, a declarat Alexandru Rafila într-un briefing de presă de la Palatul Victoria.