În ceea ce privește sănătatea bucală, majoritatea oamenilor știu care sunt cele mai importante reguli pentru a avea un zâmbet frumos.

Lucruri precum periajul de două ori pe zi, vizitele regulate la dentist și schimbarea periodică a periuțelor au devenit obiceiuri de igienă orală pentru a ne menține gura și gingiile sănătoase.

Există un obicei pe care mulți dintre noi îl facem, desi este greșit

Este vorba de o parte a procesului de spălare a dinților la care probabil nu vă gândiți: clătirea gurii după spălare.

Potrivit unui sondaj al Fundației pentru Sănătate Orală, două treimi dintre oameni își clătesc gura imediat după periere, pentru a scoate resturile de pastă de dinți din gură. Dar se pare că este complet greșit.

Specialiștii spun că, prin clătire, practic, anulăm cele mai importante avantaje ale spălării dinților. Pentru că nu actul de spălare în sine aduce beneficii dinților și gingiilor, ci pasta de dinți.

Clătirea gurii elimină și ingredientele din pasta de dinți

Clătirea gurii după spălarea dinților elimină și ingredientele din pasta de dinți, iar cel mai important este fluorul.

Este ingredientul principal în pasta de dinți, întărind smalțul dinților, înlocuind mineralele pierdute, acționând pentru a preveni cariile dentare și ajutând la reducerea nivelului de acid pe care îl produc dinții.

Ce ar trebui să facem

Scuipatul, fără clătirea gurii, vă va scăpa de excesul de pastă de dinți, permițând fluorului să-și facă treaba în mod eficient. În plus, asigurați-vă că așteptați cel puțin o jumătate de oră după periaj pentru a bea apă sau alte băuturi.

Ar trebui să respectați îndemnul „scuipați, nu clătiți” de fiecare dată când vă spălați pr dinți, dar acest lucru este și mai important pe timp de noapte.

Sursa foto: Dreamstime