România trece prin clipe cumplite din cauza pandemiei de coronavirus, dar totuși, vom avea alegeri parlamentare pe 6 decembrie. După această dată, totul se va schimba în țara noastră.

Nu mai e nicio îndoială!

Cel puțin asta susține un lider PNL, vicepremier în Guvernul Orban. Este vorba despre Raluca Turcan, prim- vicepreşedinte PNL şi numărul 1 pe lista PNL Sibiu la alegerile parlamentare.

Aceasta a prezentat obiectivele majore ale liberalilor după alegerile parlamentare pe care le-a caracterizat ca fiind un moment decisiv pentru că putem rezolva cauzele care au dus la slăbirea statului în guvernările anterioare. Educaţia, sănătatea, administraţia publică şi justiţia sunt printre sistemele publice care în opinia vicepremierului Raluca Turcan trebuie însănătoşite.

„Educaţia va sta la baza dezvoltării României şi a unei Românii educate, iar cei 6% din PIB până în anul 2024, plus fondurile europene, vor merge de la construcţia de creşe şi grădiniţe, ca să ajungem la generalizarea integrării copiilor între 3 şi 5 ani în învăţământul preşcolar, până la calitatea predării, calitatea evaluării, calitatea condiţiilor din şcoală, inclusiv facilităţi pentru integrarea pe piaţa muncii”, a spus premierul.

Turcan nu s-a oprit aici. Vicepremierul numeşte administraţia publică un mare sistem public suferind, iar obiectivul PNL este să avem „instituţii publice profesionalizate, deschise, transparente, fără drumuri inutile, fără suprapuneri de taxe, fără comportamente excesive, în care să fie atraşi tinerii, să fie bine remuneraţi şi îndemnaţi să participe la concursuri transparente şi corecte.

În acelaşi timp, toate instituţiile care în momentul de faţă sunt sugrumate în încrederea pe care oamenii o mai au în ele, şi mă refer la Curtea Constituţională, Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului, CNA, trebuie să ajungă să funcţioneze în interes public şi nu în interesul unei clientele politice. Pentru asta ne trebuie majoritate parlamentară.”

Cuvântul de ordine în Programul de guvernare al liberalilor este dezvoltarea accelerată care are nevoie de investiţii: „De fiecare dată când spunem investiţii, spunem de fapt nivel de trai mai bun, spunem calitate superioară a educaţiei, a sănătăţii, a infrastructurii, spunem o competitivitate mai mare pentru firmele româneşti, locuri de muncă mai bine plătite, inclusiv autorităţi locale mai atractive pentru investitori.

Şi opţiunea PNL pentru dezvoltare este confirmată de efortul uriaş făcut de preşedintele Klaus Iohannis, care a reuşit să atragă pentru România 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea din viitorii şase ani.”

Angajamentul PNL faţă de români a fost ferm încă de la preluarea guvernării în 2019, vicepremierul amintind şi că partidul său nu a ezitat să-şi asume responsabilitatea în vreme ce alţii au stat deoparte: „Aş putea spune că am salvat România în această perioadă printr-un efort comun, al tuturor. Şi alţii vor să o salveze, dar după criză, după COVID şi, dacă se poate, nu cu ei. Astăzi, angajamentul nostru ferm este să asigurăm dezvoltarea României pe următorii patru ani.”

Raluca Turcan şi-a încheiat discursul cu singura condiţie pentru ca Programul de Guvernare al PNL să devină realitate: „Fără majoritate parlamentară nu putem face nimic. Eu sunt convinsă că românii vor înţelege că trebuie să continue revoluţia începută la alegerile pentru Parlamentul European, pentru Preşedinţia României, pentru aleşii locali şi că în 6 decembrie vor merge la vot şi vor vota pentru o Românie dezvoltată, pentru un viitor prosper într-o Românie europeană.”