Acesta a acordat un interviu în care subliniază că orice vaccin are părți tari și părți slabe și că cel pentru coronavirus nu face excepție de la această regulă. De aceea, epidemiologul șef este de părere că este foarte periculos să creezi un vaccin pentru coronavirus care rezolvă toate problemele pe care le presupune boala.

„Este periculos să crezi că un vaccin împotriva Covid-19 va rezolva toate problemele pe care le presupune boala. Toate vaccinurile au puncte forte și puncte slabe. Un vaccin ne poate oferi posibilitatea de a reduce infecția, dar a scăpa de ea este cu totul altă problemă”, a declarat Tegnell într-un interviu citat de știripesurse.ro.

Boala este neregulată

În cadrul aceluiași interviu, Andres Tegnell subliniază că boala este una neregulară și că este dificil să știi ce este corect și ce este greșit.

„Aceasta este o boală neregulată. Este dificil să știți ce este corect și greșit, deoarece virusul se răspândește inegal. Dar cred în continuare că putem menține infecția la un nivel ușor de gestionat în Suedia”, spune Tegnell.

Suedia are o abordare diferită asupra pandemiei de coronavirus

Suedia a adoptat o abordare diferită faţă de majoritatea celorlalte ţări europene în combaterea pandemiei, bazându-se pe măsuri voluntare pentru promovarea distanţării sociale. Numărul de cazuri noi a crescut constant în ultimele săptămâni în ţara nordică, dar acestea rămân la niveluri mai mici decât în multe ţări din Europa, unde se stabilesc recorduri în fiecare zi.

Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de cazuri în total şi aproximativ 5.900 de decese. Miercuri a înregistrat 975 de cazuri noi şi şapte decese, bilanţ mult mai mare faţă de perioada verii, notează sursa anterior menționată.