Se pare că există o modalitate corectă și una greșită de a găti această legumă congelată, extrem de populară. Site-ul Womansworld arată de ce facem o mare greșeală când preparăm astfel mazărea congelată.

Mazărea la borcan, mai închisă la culoare și mai moale, este preferată în Marea Britanie, dar în America oamenii aleg cel mai frecvent mazărea verde și strălucitoare, adică aceea congelată. Dar se pare că fierberea acestui tip de mazăre nu este cea mai bună soluție. Și explicația este simplă: fierberea boabelor de mazăre congelate le distruge valoarea nutritivă.

Cum ar trebui gătită mazărea congelată

Există câteva moduri de a găti mazărea congelată, care vor da rezultate mai bune decât o oală cu apă clocotită. Gătirea la abur este de departe cea mai sănătoasă dintre acestea, deoarece nu trebuie să adăugați ulei sau unt. De asemenea, o altă formulă prin care puteți beneficia de valoarea nutritivă a acestei legume este să puneți mazărea într-o tigaie sau o cratiță, cu puțin ulei sau unt.

Sote-ul de mazare, o garnitură perfectă

Una din cele mai bune rețete recomandate de Womansworld este sote-ul de mazare, o garnitură perfectă. Se pune o tigaie pe foc, se adaugă două linguri de ulei și aproximativ 30 g de unt. Amestecăm până când untul se topește, apoi adaugăm imediat mazărea. La final se presară sarea. După ce mazărea a fost sotată cel mult 10 minute, putem pune și câțiva căței de usturoi zdrobiți.
Autorii rețetei sugerează să scoatem usturoiul și să punem câteva crenguțe de mentă, pentru o aromă proaspătă, de primăvară.

Mâncare de mazăre este unul dintre preparatele adesea întâlnite pe mesele celor care țin post, fiind delicioasă și sățioasă. Cu toate acestea, atunci când vrei arome noi, este cazul să schimbi rețeta pentru a găsit cele mai bune variante de a pregăti această legumă specială.