Novak Djokovic a luat o decizie la care nimeni nu se aștepta! A devenit acționar la o companie care dezvoltă un tratament anti-COVID

Novak Djokovic a decis să cumpere 80% din acțiunile companiei daneze QuantBioRes, cu scopul de a dezvolta un tratament medical pentru coronavirus, spune directorul executiv al companiei, care nu a dorit să dea detalii cu privire la suma pe care tenismenul sârb a investit-o.

Compania de biotehnologie lucrează la un tratament care împiedică COVID-19 să infecteze celula umană, scrie Reuters, care adaugă că tratamentul urmează să fie testat în cadrul unor studii clinice programate pentru vara anului viitor. La tratament lucrează cercetători din Danemarca, Austria și Slovenia.

Presa internațională mai spune că această companie cu capital majorita este, de fapt, o mică firmă daneză, care se laudă că deține o tehnologie numită RRM. Aceasta va fi utilizată pentru dezoltarea de tratamente pentru retrovirusuri și bacterii rezistente, precum cel care provoacă coronavirusul.

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia

Veste este extrem de șocantă, după ce sportivul sârb a fost expulzat din Australia pe motiv că au apărut anumite nereguli cu privire la viza sa. Amintim că aceasta a fost acordată cu o scutire medicală pentru nu se vaccinase anti-COVID, deoarece a contractat virusul.

De asemenea, sportivul nu se va mai putea întoarce în Australia până în 2025. Anunțul a fost confirmat de către guvernul australian după ce controversa legată de numărul unu mondial s-a încheiat cu anularea vizei sale și expulzarea sa din țară.

Mai exact, potrivit autorităților australiene, după ce a formulat recurs, Djokovic riscă o interdicție de trei ani în Australia, care a fost confirmată. Pe de altă parte, sursele citate precizează că există totuși circumstanțe speciale ce i-ar putea permite să revină în Australia.

Pe de altă parte, cel puțin deocamdată, sportivul nu va mai adăuga un nou titlu la Melbourne la colecția sa. Ministrul de intern a confirmat la rândul său informația.

„Viza a fost anulată de ministrul Hawke”, a declarat ministrul de interne, dna Karen Andrews.

Totodată, oficialul australian a mai adăugat că anularea a fost confirmată inclusiv de către Curtea Federală, astfel încât sportivul nu va putea intra în țară timp de trei ani.