Conform unui contract încheiat cu firma spaniolă Iberdrola Engineering & Construction, Nordex va instala 32 de turbine eoliene modelul N90/2500 la parcul eolian de la Chirnogeni, Dobrogea.

Proprietarul şi operatorul parcului eolian este EP Wind Project (Rom) Six, o companie deţinută de trei investitori, cel mai mare fiind Marguerite Fund cu 50% din acţiuni. Compania cipriotă EP Global Energy a început acest proiect în 2007 şi continuă să deţină un pachet de 20%, în timp ce fondul de investiţii EnerCap Power Fund va deţine restul de 30%.

"Chirnogeni este un proiect important pentru noua noastră subsidiară din România. În acest fel demonstrăm că proiecte de amploare pot fi executate cu succes în România de către Nordez", a declarat membrul în consiliul de administraţie al Nordex, membru al Consiliului de administraţie al Nordex.

Subsidiara Nordex Energy Romania a fost înfiinţată la Bucureşti în luna mai 2012 şi asigură deja service-ul pentru o serie de turbine cu o capacitate de 20 megawaţi care au fost instalate în România.

Potrivit celor mai recente date publicate de Transelectrica, la începutul lunii decembrie, 21 de mari parcuri eoliene funcţionau în România sau erau într-o perioadă de probe, valoarea totală a investiţiilor depăşind 2,5 miliarde de euro.
Sursa: Agerpres