Vești proaste pentru românii care locuiesc în Marea Britanie sau vor să ajungă acolo în următoarea perioadă. Țara impune noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară.

Mai exact, se pare că potrivit noilor reguli, călătorii pot părăsi carantina obligatorie mai repede, dacă prezintă un test COVID-19 negativ. Testul se plătește și se poate face cel mai devreme la cinci zile de la intrarea în țară, notează BBC.

Noua regulă va intra în vigoare pe 15 decembrie, iar testele făcute în rețelele medicale private costă între 65 și 120 de lire sterline (73 – 135 euro).

În contextul noilor reguli anunțate, ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, se declarată cu totul și cu totul optimist. acesta a declarat că măsura va „sprijini transportul internațional, păstrând în același timp siguranța publică”.

Noi reguli intră în vigoare

Totodată, potrivit noilor reguli care vor intra în vigoare la data de 15 decembrie, pasagerii care sosesc dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor considerate sigure vor fi nevoiți să se autoizoleze. Totuși, există o regulă de aur. Dacă ce menționați anterior își vor face contra cost un test după cinci zile de la sosire, iar rezultatul este negativ, aceștia vor putea ieși din izolare.

Având în vedere timpul necesar pentru procesare, de cele mai multe ori, rezultatele testelor vin în 24-48 de ore. Mai exact, acest lucru înseamnă că pasagerii sosiți în Anglia vor putea părăsi carantina după șase zile, deci practic o săptămână de carantină va fi obligatorie în orice caz.

Situația din Marea Britanie continuă să fie alarmantă. Țara a raportat luni 15.450 de noi cazuri de coronavirus. În același timp, Marea Britanie a anunțat că vaccinul dezvoltat de asocierea Oxford – AstraZeneca are o rată de eficiență de 70%, dar este mai ieftin și mai ușor de transportat decât variantele dezvoltate de Moderna și Pfizer-BioNTech.