Constructorul auto german Mercedes-Benz va rechema la service 135.000 de autoturisme din cauza unui posibil defect la instalaţia de aer condiţionat.

Furtunul pentru evacuarea condensului din instalaţia de aer condiţionat a automobilelor A-class, produse în intervalul septembrie 2017 – februarie 2019, ar putea fi instalat în mod incorect.

Apă în interiorul automobilului

Iar acest lucru ce ar putea avea ca rezultat intrarea apei în interiorul automobilului, a anunţat joi grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz.

Aproximativ 26.800 de automobile vizate sunt înregistrate în Germania iar restul în străinătate, a informat Autoritatea Federală de Transport din Germania.

De asemenea, Mercedes-Benz recheamă la service şi 20.000 de autoturisme C-class, GLC şi AMG GT, produse în intervalul aprilie 2018 – noiembrie 2019, din cauza unei defecţiuni software.

Aproximativ 3.900 din aceste autoturisme sunt înregistrate în Germania.

Daimler subliniază că, în ambele cazuri, autoturismele afectate pot fi reparate într-o jumătate de oră.

Mercedes-Benz a apelat la un recall și în 2019

Nu este pentru prima dată când Mercedes-Benz se confruntă cu astfel de probleme.

Astfel, în octombrie 2019, Mercedes-Benz a rechemat aproape 2.000 de mașini cu propulsie diesel în service în România, pentru probleme la motor. Recall-ul a vizat autoturismele fabricate în anii 2015-2016.

Campania de rechemare în service a demarat, la acea dată, ca urmare a deciziilor luate de autoritățile germane în cazul Dieselgate. Mercedes-Benz a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în privința acestei campanii.

Motoarele vizate sunt mai multe unități diesel, care chipează modele construite între luna mai a anului 2015 și luna octombrie a anului 2016.

Acestea au necesitat o actualizare a software-ului calculatorului.

Campania, pornită în urma unui ordin al Autorității Federale a Transporturilor din Germania (KBA), a inclus nu mai puțin de 670.000 de vehicule comercializate pe teritoriul Europei.

Cele mai multe dintre acestea s-au aflat în Germania, 280.000. 1917 unități cu probleme erau în România.

Daimler și-a continuat în paralel recall-ul pentru trei milioane de vehicule echipate cu motoare diesel.