După două luni de izolare a populaţiei, Italia se pregăteşte deja pentru a doilea sfârşit de săptămână în libertate cu noi reguli. Aceasta, după ce sâmbăta trecută în numeroase oraşe lumea a ieşit pe străzi fără să mai ţină cont că trebuie să evite aglomeraţiile.

Noi măsuri de prevenire a contaminării

Guvernatorul regiunii Piemont, Alberto Cirio, a semnat aseară o ordonanţă valabilă între 29 mai si 2 iunie, Ziua Republicii Italiene, prin care măştile de protecţie sunt obligatorii şi în spaţiile externe, de afară, din marile oraşe şi în zonele comerciale.

La Roma, în schimb, primăria a aprobat o ordonanţă care prevede amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro pentru cei care aruncă pe stradă măşti sau mănuşi folosite ca protecţie împotriva coronavirusului, deoarece ar putea fi infectate şi reprezintă totodată o ameninţare la adresa mediului.

Tot ca măsură de siguranţă, autorităţile regionale din insulele Sardinia şi Sicilia vor să introducă de la 3 iunie, atunci când cetăţenii se vor putea deplasa de la o regiune la alta, un paşaport de sănătate prin care să se demonstreze negativitatea la coronavirus a turiştilor.