Nicușor Dan a făcut joi un anunț surprinzător, cu privire la modul în care intenționează să rezolve problema agentului termic în Capitală.

Soluția găsită de actualul Primar general este de natură să ridice multe sprâncene, în condițiile în care Dan s-a declarat până acum, ori de câte ori a avut ocazia, un adept al unei administrații locale minimale.

În acest sens, Nicușor Dan, care a ajuns primar cu susținerea alianței de centru-dreapta formată din PNL și USR PLUS, susține că Bucureștiul trebuie să renunțe la companiile sale municipale.

Astfel, Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN şi există instrumentele ca acest lucru să poată fi realizat.

”Există disponibilitatea din partea PMB. E nevoie de acordul Consiliului General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei”, a adăugat edilul.

”Zona de termoficare. În 2020 am semnat contractul pentru 3,2 milioane euro. În PNRR au fost incluse 200 milioane euro. Am obţinut 320 milioane lei pentru termoficare cu sprijinul Ministerului de Finanţe”, a explicat Dan, conform news.ro.

”Există disponibilitatea din partea PMB”

”În februarie vom lansa licitaţiile. Aveţi aici harta cu avem de făcut. Cu roşu sunt reţelele primare care fac obiectul contractului de 300 milioane cu MFE şi Comisia Europeană.

Mesajul meu pentru companiile de construcţii care lucrează în branşă e că vom fi foarte serioşi. Îi asigur că nu se va mai întâmpla ca până acum cu Primăria Capitalei întârzieri cu plăţile de 6 luni – un an.

Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenţia de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare.

Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea din partea PMB. E nevoie de acordul Consiliul General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul Primăriei Generale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea.