Ministrul liberal al Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, le-a transmis tuturor bucureştenilor că ELCEN a găsit noi capacități modulare pentru a produce mai multă energie termică și a face față pierderilor din rețea.

Aceste capacități modulare vor fi montate în diverse zone din București. Este important de știut faptul că în urmă cu patru ani pierderile din rețeaua primară a Municipiului București erau de 800 de tone pe oră. Azi, după patru ani de mandat al fostului primar Gabriela Firea, pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Electrocentrale Bucureşti.

Mai vreau să evidențiez un lucru: din cauza rețelelor de energie termică uzate din Capitală, centralele ELCEN au de suferit. Avaria care s-a produs la Centrala Sud a fost cauzată de rețeaua învechită: centrala a fost nevoită să pompeze mai mult agent termic pentru a face față, după cum am spus și mai sus, pierderilor masive din rețea, a mai transmis ministrul Virgil Popescu.

În plus, oficialul a precizat că Guvernul a decis să aloce fonduri pentru ca în această iarnă întreg sistemul de termoficare să poată fi ținut în stare de funcționare și în echilibru.

Mesaj şi din partea premierului interimar Nicolae Ciucă

„Astăzi de dimineaţă, am avut o discuţie cu mai mulţi membri ai Cabinetului care pot să aibă soluţii pentru ca, împreună cu autorităţile locale ale municipiului Bucureşti, să identificăm ceea ce avem de făcut. Sigur, nu să rezolvăm problema, pentru că este o problemă care vine de cu foarte mulţi ani în urmă, dar să identificăm acele soluţii care să asigure livrarea de apă caldă şi căldură populaţiei Capitalei”, a declarat, tot vineri, premierul interimar Nicolae Ciucă.

El a precizat că, împreună cu ministrul Economiei, a purtat discuţii cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, reprezentanţii Termoenergetica şi ELCEN şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Am avut o discuţie extrem de aplicată pe acest subiect. Am luat cu toţii act de toate problemele cu care se confruntă, nu este o situaţie deloc uşoară, sunt aspecte care vor trebui rezolvate în timp, dar, astăzi, am identificat împreună cu ministrul Finanţelor suma necesară, astfel încât să putem să sporim capacitatea de intervenţie a echipelor de mentenanţă şi reparaţii.

În felul acesta vom aloca banii necesari Primăriei Capitalei ca să poată să achiziţioneze acest serviciu din mediu privat şi, astfel, echipele ELCEN, împreună cu cele de la Termoenergetica, să poată să fie permanent în teren şi să scurtăm cât se poate timpul în care cetăţenii nu vor avea apă caldă şi căldură.”