Așadar, primarul general al Capitalei a declarat miercuri, 7 iunie, că primele două tronsoane din Prelungirea Ghencea vor fi gata la sfârşitul primăverii lui 2024, iar celelalte două vor fi scoase la licitaţie.

Circulația pe pasajul de la Doamna Ghica va începe din această toamnă

„Pe Prelungirea Ghencea sunt patru tronsoane, dintre care primele două vor fi gata în sfârşitul primăverii lui 2024, iar celelalte două vor fi scoase la licitaţie. O să avem în şedinţa de Consiliu General de sfârşit de iunie indicatorii şi după aceea imediat achiziţia publică pentru lucrări externe”, a declarat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

De asemenea, acesta a vorbit și despre necesitatea şantierelor pentru rezolvarea problemei termoficării în București.

„Dacă vrem să rezolvăm odată pentru totdeauna problema căldurii din Bucureşti, ceea ce am început să facem în sfârşit, aceste şantiere sunt necesare, nu se pot schimba conducte fără să sapi în asfalt. Pe de altă parte, ceilalţi operatori – Apa Nova şi toţi ceilalţi – au lucrările lor de întreţinere, care sunt, de asemenea, normale”, a conchis Nicușor Dan.

Nicuşor Dan îşi doreşte un nou mandat de primar

În altă ordine de idei, Nicuşor Dan a spus anterior că vrea să candideze din nou în 2024 pentru a conduce Bucureştiul şi speră că partidele de dreapta se vor ralia din nou în spatele lui.

Întrebat de jurnalişti despre un sondaj care indică faptul că ar obţine mai multe voturi cu susţinerea PNL şi USR, decât dacă ar candidat independent, Nicuşor Dan a răspuns:

„Desigur. Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%.

Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei.”

Primarul general al Capitalei a subliniat că se bucură, în acest moment, de susţinerea partidelor de dreapta şi o va cere şi la alegeri.

„Desigur, pe care la nivel administrativ o am în momentul acesta în Consiliul General”, a precizat el.

Nicuşor Dan nu a vrut să dea drept sigură victoria sa la viitoarele alegeri, arătând că doar bucureştenii pot decide asta: „Nu. Asta o să spună bucureştenii cine o să câştige!”