Nicuşor Dan, olimpicul internaţional la matematică ajuns primarul general al Bucureştiului, a recunoscut că a fost pasionat de jocuri când era mai tânăr!

Nicuşor Dan: Am jucat Tetris, 16 ore pe zi

Mai exact, este vorba despre celebru joc Tetris, pe care mii de copii şi tineri din România îl butonau în anii ’90.

Cu ocazia unei conferinţe în care a anunţat organizarea la Bucureşti a unui important eveniment internaţional de sporturi electronice, Nicuşor Dan a fost întrebat de jurnalişti dacă el se joacă vreun astfel de joc electronic.

Răspunsul edilului a fost unul savuros: “Am jucat când aveam 25 de ani, am jucat Tetris, 16 ore pe zi, timp de trei zile. Şi de atunci, gata!”

Nicuşor Dan are acum 51 de ani.

Competiţie internaţională de sporturi electronice la Bucureşti, în luna octombrie

“Am spus încă dinainte de preluarea mandatului că unul din obiectivele acestui mandat este de a pune Bucureştiul pe harta principalelor evenimente culturale, sportive, de business. Trebuie să folosim oportunităţile şi avantajele competitive pe care le avem. Arena Naţională este unul din avantajele competitive pe care Bucureştiul le are.

Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată undeva în jur de 80 de milioane de oameni din întreaga lume.

Este o competiţie cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din  acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea