Lupta pentru fotoliul de primar general al Capitalei ar putea lua o întorsătură neașteptată, după evenimentele din ultima vreme.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a surprins vineri seară prin răspunsul dat, atunci când a fost întrebat daca liberalii îl vor mai susține pe Nicușor Dan în lupta pentru Primăria Genrală a Capitalei.

”E greu de spus”

Fenechiu nu s-a grăbit deloc să dea un răspuns categoric, având grijă să menționeze că sunt și liberali care îl plac mai puțin pe principalul pericol pentru fotoliul de primar al Gabrielei Firea.

”E greu de spus. Vă daţi seama că este o întrebare pe care şi eu, ca lider al grupului PNL din Senat o primesc. Sunt liberali care îl plac pe Nicuşor Dan, sunt liberali care îl plac mai puţin, sunt unii care îi fac diverse reproşuri. Mulţi ne întreabă.

În momentul de faţă ce pot să vă spun este că Nicuşor Dan este candidatul validat de organul statutar al PNL pentru funcţia de primar şi neavând nicio decizie de altă natură, neconstatând că există în momentul de faţă în PNL vreo majoritate ca Nicuşor Dan să fie schimbat, nu am niciun motiv să vă spun că lucrurile vor fi schimbate”, a spus Fenechiu, într-o emisiune televizată.

A bătut palma cu Ludovic Orban

În context, trebuie precizat că Nicușor Dan a obținut susținerea PNL pentru o candidatură la Primăria Capitalei din poziția de candidat independent.

Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Ludovic Orban. Cei doi au avut la sfârșitul lunii februarie o întâlnire în urma căreia au bătut palma pentru o susținere.

”PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului București, în urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga dar nu avem această garanție că vor câștiga bătălia cu PSD.

Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL. Voi susține această propunere în fața PNL București, și în fața Biroului Politic al PNL”, a anunțat Ludovic Orban, într-o conferință de presă.