Nicușor Dan, criticat dur de CTP: Nu avem niciun milimetru realizat în cifrele acestea

În cadrul emisiunii ”Cap limpede”, Cristian Tudor Popescu a vorbit despre faptul că primarul a promis salariu de 1.400 de euro pentru bucureșteni, dar că aceștia nu au văzut niciun ban în plus în ultimele șase luni.

”Au trecut șase luni de când domnul Nicușor Dan este primar. În seara de după ce a câștigat alegerile domnul Nicușor Dan i-am pus niște întrebări legate de fluturașul pe care l-a răspândit în campanie, în legătură cu ce va face când va deveni primar: 1400 de euro salariu net pentru bucureșteni.

Dar noi vorbim de ce a scris și a susținut domnul Nicușor Dan în campania electorală. Dânsul a pus acolo, nu l-a obligat nimeni.

1400 de euro net pentru București. Întreb bucureștenii, simțiți că v-a crescut cu un eurocent salariul în aceste șase luni?

40% mai puțin timp petrecut în trafic. Simțiți, stimați bucureșteni, cum a scăzut timpul petrecut în trafic? Dar avem un 40%, a crescut adâncimea gropilor în asfalt și, probabil, s-au înmulțit.

O centură verde a capitalei, spații verzi mai multe și mai îngrijite. Așteptăm să se înverzească. Ar fi trebuit să apară un metru pătrat de spațiu verde în șase luni? Să vedem și noi că s-a făcut un spațiu verde care nu era.”, spune acesta.

”Există vreun pas?”

CTP a mai spus că, din cifrele promise, nu s-a realizat nimic: ”mari parcări de tip park&ride în jurul capitalei; 130 de km de metrou de suprafață; 50 de km de linii de tramvai; noi grădinițe în București; școli cu program after-school, n-a făcut școli noi, în schimb a anunțat că în pandemie se vor face niște after-school-uri; 900 de tramvaie, autobuze și troleibuze noi; 2 miliarde de euro fonduri atrase pentru bucurești; 135 km de piste de biciclete; 2 ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării.”

”Sigur că da, doar că au trecut șase luni. În aceste șase luni care reprezintă o optime din intervalul respectiv. Eu nu spun să se fi terminat. Eu întreb: există vreun pas? Cum spunea președintele nostru, pas cu pas. Există vreun pas după șase luni? E de presupus că pentru a obține în patru ani lucrurile astea, la fiecare șase luni trebuie să ai o progresie, e greu de presupus că o să le faci pe toate în ultimele șase luni.”, spune acesta.

Nicușor Dan a fost tăcut

Gazetarul a continuat prin a spune că primarul Capitalei nu a discutat deloc cu cei care l-au votat și că a acesta a preferat să rămână tăcut.

”Deci nimic din toate astea nu se pot realiza, dar a venit măcar domnul Nicușor Dan să ne spună, așa cum facem aici – „au trecut șase luni, stimați alegători, m-ați ales. Iată punctele cu care v-am determinat să mă alegeți. Ce am făcut sau de ce nu am putut să fac nimic în fiecare din aceste puncte”. N-a spus nimic. În general, domnul Nicușor Dan a fost foarte tăcut în aceste șase luni. Am auzit foarte puține lucruri de la dânsul. S-a tot vorbit de comunicare. Domnul Nicușor Dan comunică foarte bine în sensul că nu comunică deloc. Se pare că asta este metoda.

Dar, vedeți că atunci când apar ciocniri politice la care noi ne uităm buimaci, se aruncă cu vorbe din greu, artileria vorbelor funcționează. Am avut cu „zombie politic”, acum avem cu „mesia din debara”, zice domnul Ghinea despre fondatorul USR PLUS, din care face parte domnul Ghinea, adică domnul Nicușor Dan. „Mesia din debara” care scoate de acolo bule.

Aș vrea să lămuresc un lucru, oamenii nu înțeleg. Adică cum scoate bule? Scoate ca peștele pe gură? Ce vrea să zică? Este vorba de acte oficiale care se sigilau în evul mediu cu o pecete, deobicei de aur, sau de ceară specială și care se numeau bule. Le dădeau împărații sau Papa, de unde expresia „bulă papală”, adică domnul stă în debara și de acolo aruncă în noi cu bule, fără să se arate populației. Asta este, văd, această strategie a domnului Nicușor Dan.”, spune el.

Oprirea PUZ-urilor

Cristian Tudor Popescu a spus că oprirea PUZ-urilor de sectoare de către Nicusor Dan a fost un lucru bun.

”Acela a fost un lucru bun. Faptul că nu se mai betonează, asta înțeleg că făceau. Toate clădirile astea care apar și mănâncă din spațiul verde. Deci n-a făcut spațiu verde, dar măcar a blocat pentru un an de zile acele PUZ-uri care turnau beton în și așa puținul spațiu verde al capitalei și înțeleg că a semnat un document cu bani europeni pentru rețeaua de termoficare. Sunt două lucruri pozitive.”, spune el.