Așadar, Nicușor Dan a informat că s-au închis lucrările la acest tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deservesc Rahova, Ferentari, Sebastian.

Sunt mai mult de 7.000 de apartamente care sunt deservite

„Sunt mai mult de 7.000 de apartamente care sunt deservite. În plus, este pe Magistrala dintre progresu şi CET Grozăveşti, ceea ce înseamnă că, în condiţiile în care nu funcţionează unul, e important ca dintr-o parte să treacă spre apartamentele deservite de celălalt CET”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, acesta a subliniat că este o conductă care avea mai mult de 35 de ani vechime, unde au fost mai mult de 100 de avarii în ultimii ani.

„Acum, avem o garanţie de 30 de ani, este o conductă izolată şi nu o să mai fie probleme pentru acest cartier, cum nu au fost iarna asta”, a precizat Nicuşor Dan.

Mai apoi, edilul a subliniat că în această zonă s-a putut lucra şi iarna şi s-au pus 7 kilometri de conducte provizorii prin care se asigură agentul termic.

„E foarte important să ai o predictibilitate financiară, să ai fluxul financiare, şi asta se întâmplă în primărie de un an  de zile şi atunci problemele sunt doar cele tehnice”, a mai spus Nicuşor Dan.

Lucrările au durat doi ani

Acesta a fost întrebat și câţi kilometri de magistrală principală sunt finalizaţi. Astfel, primarul a subliniat că au fost 28 de kilometri în 2021 şi 32 de kilometri în 2022.

„În 2023 s-au mai făcut vreo patru, cinci, şase”, a răspuns primarul general din București.

Primarul a vorbit și despre Programul Operaţional Infrastructură Mare. Potrivit informațiilor oferite de edil, lucrările vor începe în luna iunie, peste două săptămâni.

„În principiu, anul acesta o să începem 12 din din cele 25 de şantiere şi condiţia pentru a putea să mergem pe programul financiar următor este să finalizăm cel puţin unde dintre ele şi este unul mai scurt pe care o să îl finalizăm”, a explicat edilul.

Legat de lucrările la conductele principale, primarul a arătat că îşi propune să schimbe anul acesta 50 de km.

„Mai avem cele trei şantiere, cel din Pantelimon, de la Orăşelul Copiilor şi cel din zona Mihalache. O să mai deschidem un şantier în Bulevardul Timişoara, care este foarte afectat, în Colentin, acestea sunt cu bani de la municipalitate şi de la Ministerul Dezvoltării”, a conchis Nicușor Dan.