Nicolas Sarkozy, audiat în dosarul cheltuielilor excesive. Fostul președinte al Franței riscă închisoarea

Marți, fostul președinte al Franței s-a prezentat la Tribunalul din Paris pentru a fi audiat în dosarul cheltuielilor excesive din campania electorală din 2012.

Cotidianul Le Parisien spune că procesul privind această campanie electorală din 2012 a început pe 20 mai și ar urma să se încheie pe data de 22 iunie anul acesta.

Pe lângă Nicolas Sarkozy, foști angajați ai agenției de publicitate electorală Bygmalion, lideri și contabili ai formațiunii Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP), sunt acuzați de implicare într-un sistem de dublă facturare.

Fostul președinte francez riscă închisoarea

În ceea cel privește pe Nicolas Sarkozy, el este acuzat de finanțarea ilegală a campaniei electorale. Sursa anterior citată notează că fostul președinte francez riscă un an de închisoare și o amendă penală în valoare de 3.750 de euro.

Amintim că în luna martie, Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care unul cu executare. Condamnarea vine în dosarul pentru corupție și trafic de influență.

Nicolas Sarkozy a fost președinte al Franței și coprinț al Andorrei din 16 mai 2007 până la 15 mai 2012.

Sarkozy a fost anterior de două ori ministru de interne al Franței, din 2002 până în 2004 în cabinetul Raffarin, și din 2005 până la 27 martie 2007 în cabinetul de Villepin.

Sursă foto: Dreamstime