Vineri, 24 decembrie, Nicolae Ciucă le-a urat cetățenilor bucurie și liniște sufletească de Crăciun. De asemenea, în contextul actual al epidemiei de COVID-19, acesta îi îndeamnă pe oameni să nu fie neglijenți în fața coronavirusului, chiar dacă este sărbătoare.

„Luna Decembrie ne aduce în fiecare an sfânta sărbătoare creștină a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Trăim aceste momente, ca de fiecare dată, cu sentimentul că putem fi mai buni și că nimic nu se compară cu bucuria de a fi împreună cu familia și cu toți cei dragi. Sunt momente care ne fac să ne simțim împliniți sufletește și ne dorim să-i știm mereu sănătoși și în siguranță”, sunt câteva dintre cuvintele rostite de premierul Nicolae Ciucă, într-o înregistrare video, publicată de Palatul Victoria.

„Este minunat să dăruim, e un gest care înnobilează”

Întrucât Crăciunul este sărbătoarea generozității, Nicolae Ciucă reamintește oamenilor să nu uite de datinile creștine și să ofere celor din jur grijă și protecție, atât de importante în timpul epidemiei.

„Ne bucurăm de frumoasele noastre tradiții de Crăciun și ne simțim mai aproape decât oricând de învățăturile creștine despre grija față de aproapele nostru. Este minunat să dăruim – un gest care înnobilează mai ales atunci când gândurile bune și generozitatea se îndreaptă către oamenii apăsați de neajunsuri, cu care viața a fost mai puțin darnică”, a spus Nicolae Ciucă.

„Să fim toți sănătoși este dorința fiecăruia dintre noi”

De asemenea, acesta le-a urat românilor multă sănătate în plină pandemie de COVID-19, când imunitatea este cea mai mare armă împotriva infectării cu Sars-Cov-2.

„Întâmpinăm Crăciunul, și anul acesta, sub presiunea crizei sanitare provocată de pandemie. Să fim toți sănătoși este dorința fiecăruia dintre noi și principala urare pe care le-o transmitem celor dragi. Să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur este, poate, cel mai frumos dar pe care îl putem oferi celorlalți, prin responsabilitatea cu care vom înțelege să ne petrecem aceste sărbători respectând măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, care mult prea mult timp ne-a ținut departe de cei dragi! Să ne bucurăm, împreună, dragi români, de aceste sfinte sărbători! Crăciun fericit!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.