Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, în Senat, la dezbaterile asupra moţiunii simple pe Administraţie iniţiate de PNL şi UDMR, că suma cheltuită pentru investiţii în primele cinci luni ale anului 2009 se află la acelaşi nivel cu cea din perioada similară a anului trecut.

Nica a precizat că unele afirmaţii ale autorilor moţiunii legate de diferenţa de alocări de la bugetul de stat pentru investiţii între 2009 şi 2008 sunt eronate, el argumentând că autorii unor astfel de afirmaţii nu cunosc că bugetul de stat consolidat pe 2009 include şi bugetele locale.

El a afirmat că, luând în calcul şi sumele investite de către autorităţile locale, din bugetele care sunt incluse în bugetul de stat consolidat, alocările guvernamentale pentru investiţii în primele cinci luni ale anului 2009 se ridică la acelaşi nivel cu cele din perioada similară a anului 2008.

Vicepremierul a fãcut aceste precizări în timpul răspunsului dat iniţiatorilor moţiunii simple „Guvernarea PDL-PSD = restaurarea administraţiei autoritare a FSN”.

SURSA: Mediafax