Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani petrecuți în spatele gratiilor. Tender avea de ispășit o condamnare de 12 ani, dar instanța a luat în calcul faptul că are peste 60 de ani și a invocat ”comportamentul exemplar în spatele gratiilor” al fostului deținut.

Eliberarea a venit după decizia în primă instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu, pe care parchetul nu contestat-o. Trebuie menționat că Ovidiu Tender a primit condamnarea de închisoare cu executare în dosarul Carom, a anunțat Antena 3.

Ovidiu Tender a fost condamnat în iunie 2015 la 12 ani şi şapte luni de închisoare. În acelaşi dosar, Marian Iancu a primit 14 ani de detenţie, însă acesta se afla deja în spatele gratiilor, executând 12 ani de închisoare într-un alt dosar în care sunt suspectate fapte economice. Instanţa a impus şi plata prejudiciului – peste 43 de milioane de euro.

Dosarul Carom Oneşti a ajuns în instanţă în februarie 2006, când procurorii DIICOT au considerat că au strâns suficiente probe ca să demonstreze că rafinăria a fost prejudiciată cu 1.400 de miliarde de lei, printr-un circuit financiar complex şi, spun procurorii, ilegal.

Artizanii devalizării CAROM sunt consideraţi omul de afaceri Ovidiu Tender şi principalul său complice, Marian Iancu, condamnat deja într-un alt dosar celebru – Rafo Oneşti – la 13 ani şi opt luni de închisoare.