Medicul Cătălin Denciu, eroul din incendiul de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț a fost transportat mai întăi la Iași și apoi la București. În avionul cu care a fost transportat s-a aflat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, căruia i-a relatat ceea ce s-a întâmplat de la pornirea incendiului.

Cătălin Denciu era de gardă sâmbătă seara atunci când a pornit incendiul. Împreună cu chirurgul Pavel Borș și cu ajutorul a două asistente au scos pacienții din salonul alăturat celui care fusese cuprins de flăcări.

După ce bolnavii din salonul alăturat au fost evacuați, medicul Cătălin Denciu a intrat în flăcări pentru a-i ajuta pe cei din salonul afectat, suferind arsuri pe 60% din corp.

Surse apropiate celor care au asigurat transportul au declarat pentru libertatea.ro că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a întrebat pe medicul erou ce a făcut acolo. Acesta a răspuns că a încercat să salveze ce se mai putea.

Orban a anunțat că medicul a ajuns la un spital din Belgia

Duminică după amiaza, premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă cu privire la situația de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Premierul a anunțat că medicul rănit în incendiul de la sâmbătă seara de la secția de Terapie Intensivă a ajuns la un spital din Belgia, unde este îngrijit în cele mai bune condiții.

„Pot să vă spun despre Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la Spitalul Militar ‘Regina Astrid’ din Belgia. A fost preluat. S-a evaluat starea de sănătate. Este în tratament (…)

Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor şi putem să spunem că este îngrijit în cele mai bune condiţii, deoarece Spitalul Militar ‘Regina Astrid’ este unul dintre spitalele care are cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arşi”, a spus Orban într-o conferinţă de presă.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim