Duminică după amiaza, premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă cu privire la situația de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Premierul a anunțat că medicul rănit în incendiul de la sâmbătă seara de la secția de Terapie Intensivă a ajuns la un spital din Belgia, unde este îngrijit în cele mai bune condiții.

„Pot să vă spun despre Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la Spitalul Militar ‘Regina Astrid’ din Belgia. A fost preluat. S-a evaluat starea de sănătate. Este în tratament (…)

Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor şi putem să spunem că este îngrijit în cele mai bune condiţii, deoarece Spitalul Militar ‘Regina Astrid’ este unul dintre spitalele care are cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arşi”, a spus Orban într-o conferinţă de presă.

Apel la jurnaliști

Ulterior, premierul a făcut un apel la jurnaliștii români să nu mai sune direct la spital, la secția respectivă pentru că îi deranjează pe medicii de acolo. Premierul a subliniat că această rugăminte vine chiar din partea managerului spitalului belgian.

„Am o rugăminte către reprezentanţii mass-media, o rugăminte pe care o formulez în numele managementului spitalului: nu mai sunaţi direct la spital, la Secţia respectivă, la Centrul pentru arşi, pentru că literalmente prietenii belgieni care ne-au acordat sprijinul imediat ne-au semnalat faptul că există un adevărat bombardament din partea jurnaliştilor din România asupra activităţii lor.

Îi rog din nou pe cei care efectuează aceste apeluri din partea mass-media să nu mai sune, pentru că nu fac altceva decât să deranjeze. Suntem ţinuţi la curent cu evoluţia stării de sănătate a medicului erou, când avem informaţii relevante le vom pune la dispoziţia mass-mediei”, a adăugat Orban.

Șapte persoane au fost rănite grav iar zece au murit

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.