În urma şedinţei ce a avut loc vineri dimineaţă la Ministerul Sănătăţii, noul ministru Nelu Tătaru şi premierul Ludovic Orban au făcut o serie de declaraţii.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre schimbarea procedurilor legate de gestionarea COVID-19 la nivel local, în contextul în care zeci de cadre medicale au fost infectate şi câteva spitale au devenit focare de coronavirus. El a dat asigurări că vor fi asigurate testele pentru cei care intră în protocolul de testare, iar cadrele medicale vor avea prioritate la testare.

“Vor veni săptămâni și mai grele, vor fi cazuri dificile, critice”

Nelu Tătaru a fost la Suceava, unde este situaţia cea mai gravă din România în prezent. Peste 170 de medici, asistente şi pacienţi au fost deja confirmaţi pozitiv acolo.

“La nivel local trebuie schimbate multe lucruri, trebuie reinițiate anumite proceduri pentru autoritățile locale, pentru cadrele medicale, și trebuie respectate.

Noi ca minister avem două direcții: una urgentă, prevenția și tratarea cazurilor de coronavirus, și a doua – tratarea pacienților care au alte afecțiuni.

Vor veni săptămâni și mai grele, vor fi cazuri dificile, critice, dar vom trece peste și vom ieși întăriți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.